Rejsealarm – COVID-19

På grund af udbrud af COVID-19 kan fly til / gennem / fra de berørte områder blive påvirket med forsinkelser og aflysninger, da luftfartsselskaber, der arbejder med myndighederne, træffer forsigtighedsforanstaltninger mod spredning af virussen. Flyrejser til ikke-berørte områder annulleres og planlægges også på grund af den reducerede efterspørgsel.

Kontroller din flystatus

For at kontrollere status for dine flyrejser anbefaler vi at tjekke direkte hos flyselskabet.

For at annullere og ændre din reservation

Mange flyselskaber og rejsefirmaer tilbyder refusion via kuponer eller ombookingsmuligheder for fly til / gennem / fra områder, der er påvirket af virussen, men hvert flyselskab har sine egne betingelser.

Dette gælder også for reservationer inklusiv fly og hotel.

Hvis du flyver med et lavprisselskab (for eksempel Ryanair, easyJet, Norwegian, Eurowings eller Transavia), bedes du kontakte flyselskabet direkte for ændringer og aflysninger.

Nedenfor finder du en liste over de største flyselskabswebsteder og deres nuværende annullerings- og ændringspolitikker:

Flyvninger annulleret af flyselskabet

Hvis dit fly er aflyst eller omlagt, vil du blive kontaktet via e-mail enten af flyselskabet direkte eller af vores kundeserviceteam og tilbydes alternative rejsearrangementer, kuponer eller en refusion af billetterne baseret på flyselskabernes politikker. Bemærk, at mange flyaflysninger annulleres tæt på afrejsedato.

Kunder, der bestilte fly og hotel som en pakke, vil også blive kontaktet og få tilbudt et alternativ.

Alle aflysninger som følge af denne ekstraordinære situation behandles i overensstemmelse med gældende lovgivning. I betragtning af de ekstraordinære omstændigheder kan forvaltningen af krav og refusioner blive forsinket.

Refusion via kupon

De fleste flyselskaber og rejseselskaber er stoppet med at tilbyde kontant refusion for aflyste flyvninger. I stedet tilbyder de alternativer såsom kuponer eller muligheden for at ombooke.
Hvis du allerede har anmodet om at få fat i kuponen fra flyselskabet på dine vegne, garanterer vi dig, at vi gennemgår dette med flyselskaberne.

Rejsebegrænsninger, sundheds- og visumkrav

På grund af rejsebegrænsninger pålagt af regeringer over hele verden er det muligvis ikke tilladt at komme ind på din påtænkte destination eller flyve via bestemte lande, selvom flyvningen muligvis fungerer som planlagt.

Derudover pålægger visse lande sundhedskrav ved indrejsetidspunktet (lægeerklæring med en negativ Covid-19 test udført før afgang, test ved ankomst osv.).

Endelig suspenderer visse lande (f.eks. Indien og Oman) i øjeblikket turistvisum, og allerede udstedte visa er muligvis ikke længere gyldige.

Tjek venligst enten på dit eget websted for rejsevejledning og / eller på det officielle regeringswebsted for din destination.

Klik her for at få de seneste oplysninger om alle rejsebegrænsninger.

Flyrejser til USA:

Mange flyvninger fra europæiske lande til USA kører stadig i øjeblikket, men der er amerikanske adgangsbegrænsninger for europæiske statsborgere eller nogen, der har besøgt disse lande de sidste 14 dage. For mere information, se venligst dit flyselskabs websted eller klik her for det officielle Hvide Hus-websted.

I lufthavnen

Mange internationale lufthavne har meddelt, at kontrolforanstaltninger vil blive styrket og kan kræve sundhedstjek for passagerer. Forsinkelser kan derfor forventes, og ekstra tid bør have lov til at passere gennem lufthavnen. Oplysninger i realtid er også tilgængelige på lufthavnens websteder.

For at opretholde social afstand anbefales det, hvor det er muligt, at tjekke ind online.

Lufthavne og fly har implementeret forbedrede rengøringsprocedurer for at beskytte passagererne.

Under alle operationer, der udføres i lufthavnen (check-in, transit, boarding, bagageindsamling, sikkerhedskontrol osv.), Er det altid nødvendigt at opretholde sikker afstand (2 meter hvor det er muligt). Før rejsen tilrådes passagerer kraftigt at tjekke lufthavnens eller flyselskabets websted for information om specifikke regler vedrørende deres fly og destination.

Brug af en beskyttelsesmaske under rejsen kan være påkrævet i nogle lande fra det tidspunkt, du ankommer til lufthavnen (fx Storbritannien, Spanien, Frankrig og Italien).

Yderligere oplysninger om COVID-19

For yderligere information om, hvordan COVID-19 spredes, og svar på almindelige spørgsmål om virussen, bedes du besøge dit lands sundhedsmyndigheder.

Scroll to top